Nov 24, 2008

El Polvorí del Morrot

Acabo de llegir això i he decidit d'escriure el meu article en català.El divendres passat el Bengo, un "soci" del GEXXI al que encara no coneixia, va proposar un event al facebook. Es tractava de una sortida de exploració urbana a Barcelona. Mes concret de una instal·lació subterrània d'emmagatzematge de gasoil començada durant la guerra civil als anys 30 del segle passat. Com no tenia cap compromès pel dissabte vaig apuntar-me. El Jordi C. amb el que ja havia fet dues sortides també volia anar-hi, així que vam quedar per baixar a BCN a primera hora al matí del dissabte utilitzant un tal servei RENFE.

El Bengo i en David ens van recollir a la estació de St. Andreu i junts ens vam desplaçar cap a la zona del port on vam deixar el cotxe. A partir d'aquí el camí ens portava per sota de la Ronda Litoral on vam veure una cantitat impressionant de escombraries i altres coses fastigoses. Molt estrany quines coses s'acumulen al voltant de les carreteres al llarg dels anys: rodes, neumàtics, llaunes i ampolles per un tub, sabates, para-xoques, tanques tronges de plàstic per les obres...al·lucinant.
Desprès de 15 minuts i alguna escaladeta varem arribar a una edificació abandonada.
Consta de dues entrades. La inferior porta a una sala plena de brutícia i es veia que en algun temps es van celebrar-hi festes o gent sense casa la van fer servir per pernoctar.
De la sala surten mes habitacions des de les quals uns túnels penetren la famosa muntanya de Montjuïc. El Jordi va fer un flanqueig per sobre d'un forat on antigament havia unes escaleres des-de la entrada superior al primer pis. Allà va instal·lar una corda. El reste del grup vam accedir pel pis inferior i vam pujar per la corda a la primera planta. D'aquí també surt un sistema de túnels que vam topografiar sota la direcció d'en Bengo i varem aprofitar el temps per fer una petita sessió fotogràfica. Algunes de les parets dels túnels ja s'han caigut amb el pas del temps i també ens vam trobar amb algun roc caigut del sostre com es pot veure a la foto següent.
No ens era possible recórrer tot el sistema de túnels, ja que ens vam trobar amb molts forats al mig del camí dels quals no tots eren superables. Alguns d'aquests forats semblaven "construïts", altres tenien mes pinta de haver-se enfonsat. Per terminar la topografía s'hauría de tornar amb alguna corda mes.
Una sortida molt curiosa. Es molt sorprenent de trobar un sistema de túnels a dins d'un edifici que sembla simplement una casa abandonada.
Gracies per la invitació, Bengo i feliç aniversari!
(Les fotos son del Bengo)