Jun 30, 2007

100 cims - Turó d'Onofre Arnau

Un altre pic amb un nom mes aviat raro vam fer el 30.06.07. L'increïble massif del Turó d'Onofre Arnau (T.O.A.) está ubicat al Maresme, la mateixa comarca que també alberga el mekka d'alpinisme catalá: Montgat. Les nostres aventures de la expedició al Turó de Montgat ja les vaig publicar fa temps, aixins que tots i totes (que sapigeu alemany) les podeu llegir a un altre lloc d'aquest blog.
Avui em concentraré totalment en la descripció de la expedició al T.O.A.. Si penseu que el seu nom dona por cal dir que també ho fa la seva alçada, ja que es tracta d'un pic que triplica l'alçada del mític Turó de Montgat!!
Poca broma!
Un restaurant a Vallgorguina on també fan menus els dies de cap de setmana ens va servir de camp base. Des-de aqui vam fer una primera excursió per aclimatitzar els nostres cossos a les circumstancies d'alçada. Per evitar qualsevol risc de salut degut a la falta de presió, mes concret a la falta de presio parcial d'oxigen, vam pujar al Dolmen de Pedra Gentil, un dolmen molt famos a dins del Parc Natural del Montnegre i el Corredor. La excursió era dura i es feia molt llarga, ja que a dins del parc nomes es pot circular amb 30 quiolòmetres per hora.
No estavam preparats pel T.O.A. fins despres d'haver visitat l'església enrunada de Santa Eulàlia de Tapioles. Aquesta edificació mig restaurada está a nomes 5 minuts del dolmen i consta d'una torre bastant bonita que ja es podia veure des-de'l megàlit funeràri.
Els que habeu fet el Turó de Montgat sabeu que es una muntanya bastant perillosa per varis motius com per exemple:
-Perrill d'atracaments per part de punkis i killos
-Perrill de punxades amb xeringues abandonades
-Perrill de caigudes, ja que les escales d'access no cumplen cap normativa vigent...

En comparació, el T.O.A. lògicament encara es mes perrillos (el triple de perrillos).
-Es troba en un rincó tan salvatge del Maresme que s'ha de circular per carreteres amb nomes un carril per direcció. Presteu especial atenció a les corbes.
-La seva ascensió durant els dies laborables es totalmen desaconsellable, ja que podria ser que els parkings als poligons industrials al seu voltant queden plens!
-Porteu aigua i menjar abundant, ja que el McDonald's mes proper queda fora de vista!
-NO HI HA NI ESCALES PER FACILITAR LA PUJADA!!
-A dalt del pic hi ha persones que observen el paisatge en busqueda de focs - molt inquietant

Per sort tot va sortir be.

1 comment:

Anonymous said...

Molt bé! Guapíssim! Ens veiem a la propera excursió.
Elisabet